НА ГОСТИНАХ У ВЕРЬОВКИ

2018.09.16_veresay

Другий обласний фестиваль української пісні і танцю ім. Г.Верьовки відбувся минулої неділі, 16 вересня 2018 року, у Березніому на Менщині.

Багатолюдний і барвистий, він зібрав на Співоче поле селища не лише березнянців, а й гостей з усіх куточків області. Ще до офіційного відкриття в рамках фестивалю запрацювала виставка майстрів народної творчості, де свої вироби представили місцеві вишивальниці і художники, приїжджі гончарі, творчі гуртки березнянських шкіл та закладів культури.

Саме фестивальне дійство розпочалося з покладанням квітів до пам`ятника славному землякові та відвідинами його музею. А далі було урочисте відкриття свята на Співочому полі і великий концерт, окрасою якого став виступ артистів Чернігівського обласного філармонійного центру - Академічного народного хору (художній керівник та головний диригент - Заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур, балетмейстер-постановник - Віктор Войников) та солістів колективу концертних виконавців: Заслуженого артиста України Володимира Гришина, Заслуженої артистки естрадного мистецтва України Ніни Коцур, лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів Світлани Примак, Марини Коваленко, В'ячеслава Петрика та артистки розмовного жанру Олени Белеванцевої. Провели концерт ведучі Чернігівського обласного філармонійного центру  лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Інна Василенко і Дмитро Обєдніков.

Головним режисером свята виступив Заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, мистецтвознавець Олег Васюта.

За повідомленням Валентини Фещенко і Олексія Прищепи


QR-Code generated with LudwigQRCode