14 ЛИПНЯ – ЮВІЛЕЙ МИКОЛИ ЮСЬКОВА. ПАМ’ЯТІ ДРУГА І КОЛЕГИ

2019.07.14_Yuskov

Поети кажуть: «Коли за обрій відходить людина - на планеті Земля стає менше на одне життя. Коли ж у засвіти відходить Співець - здається, що замовкає весь світ...»

Чи так воно?

14 липня 2019 року виповнюється 70 літ від дня народження Співця – Миколи Юськова. Народився майбутній заслуженний артист України у Рудні-Радовельській на Житомирщині. Вчився у Дубрівській школі, Житомирському училищі культури. Там, на древлянській землі проявився прекрасний талант співака. Потім були робота у Житомирському і Сімферопольському драматичних театрах, у Вінницькій та Волинській філармоніях.

Але саме Чернігів по-справжньому розкрив всі грані таланту Миколи Юськова. Майже третину століття Микола Дем'янович віддав чернігівській сцені, з 1984 року незмінно працюючи в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Сіверський край – це край його родини: дружини Ніни (солістки Академічного народного хору під керівництвом заслуженного діяча мистецтв України Володимира Коцура), доньки Оксани, онука Макара…

Його колеги, друзі кажуть, на будь-якій сцені він почувався як на своєму співочому полі, що дозволяє по-своєму, по-особливому спілкуватися з глядачами. Провідний майстер сцени філармонійного центру, Микола Юськов не був простим виконавцем: кожен твір, кожну пісню він пропускав через своє серце. Може, саме тому глядачів так вражала щирість його голосу?..

19 серпня 2015 року Співець відійшов у вічність. Тоді, справді, здавалося, весь світ замовк. Але нащадкам залишилися пісні Миколи Юськова, його неповторний голос. Зрештою, світло його людського духу.

І Пісня його звучить! І звучатиме! Співробітники обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, слухачі пам’ятають і шанують Співця України.


QR-Code generated with LudwigQRCode