СІВЕРСЬКІ КЛЕЙНОДИ НА СВЯТІ МЕДУ ТА ЧАСНИКУ

2019.08.17_Siversky_Kleinody_Honey_and_Garlic_Fest

17 серпня 2019 року у латвійському місті Даугавпілс під гаслом «Солодкий, як мед, сильний, як часник» пройшло традиційне свято меду та часнику. Організатори свята – Центр латиської культури і Даугавпілське відділення бджолярів Латвії.

Традиційна складова традиційного свята – культурно-мистецька програма. Її родзинкою став виступ Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Сергія Вовка. Артисти ансамблю представили латвійським глядачам свою програму, яка складається з вокально-хореографічних творів, що відображають все різнобарв’я культурних традицій як Сіверського краю, так і інших регіонів України. За словами виконавців, виступ “Сіверських клейнодів” на святі меду та часнику перевершив усі сподівання публіки.

Напередодні Дня Незалежності України колективи обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під час гастролей фактично презентують мистецькі надбання Батьківщини, аби в такий спосіб відзначити разом з земляками головне державне свято країни. Не виключенням став і виступ “Сіверських клейнодів” у Латвії. “У нас давні дружні зв“язки з містом Даугавпілс, - каже генеральний директор — керівник художній філармонійного центру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун. - Тут дуже потужна українська діаспора, тому ми традиційно беремо участь у заходах, які проводяться в Латвії напередодні Дня Незалежності України”.

Допомогли колективу взяти участь у фестивалі даугавпілський Центр латиської культури, співпраця з яким триває з 2016-го року, Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, керівник проекту Яніс Буткевич та Центр української культури "Мрія".

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode