«СІВЕРСЬКІ КЛЕЙНОДИ» НА ПОКРОВСЬКОМУ ЯРМАРКУ У БОРЗНІ

2019.10.13_Kleinody_Pokrova_Fair

Понад 250 років тому у Борзні почали ярмаркувати на Покрову. Тоді Покровський ярмарок тривав два-три тижні, приїжджали торгувати і торгуватися не тільки жителі сусідніх міст і сіл, а й гості аж з Калуги та Дону. Товаром були сіль, риба, солод, вино, сукно, взуття, але головне – хліб: його звідси везли навіть до Центральної Європи.

Покровська ярмаркова традиція у Борзні була відновлена у новітні часи. Тепер це в першу чергу свято відродження народних традицій. У ярмарку 13 жовтня 2019 року, напередодні Покрови Пресвятої Богородиці, взяли участь народні майстри, підприємці, фермери, які пропонували містянам та гостям свій різноманітний товар – від сільгосппродукції до сувенірів.

Окрасою культурно-мистецької програми цьогорічного Покровського ярмарку став виступ Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк). Багатство українського танцю і щирість народної пісні у програмі клейнодівців створили численним глядачам справжній святковий настрій.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode