ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

2019.12.03_Disability_Day

3 грудня 2019 року в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм пройшли урочисті заходи, присвячені Міжнародному дню людей з інвалідністю, який у світі відзначається саме 3 грудня і покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їх прав, гідності і благополуччя.

З вітальними словами до учасників урочистостей звернулися голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Представникам громадських організацій, волонтерам, соціальним працівникам були вручені державні нагороди, почесні відзнаки обласної адміністрації, обласної та Чернігівської міської рад.

У концертній програмі до Міжнародного дня людей з інвалідністю взяли участь аматорські колективи та артисти – особистості з обмеженими можливостями, але безмежними талантами. Солісти обласного філармонійного центру також представили свої концертні номери, в яких їх творчими партнерами стали люди з інвалідністю. Так, Світлана Примак та  учасниці народного самодіяльного колективу «Сузір’я» Чернігівського обласного Будинку культури Українського товариства глухих (солістка - Наталія Ніколаєнко) представили вокально-хореографічну композицію «Родина». Інна Василенко вийшла на сцену разом з художницею, поеткою і автором музичних композицій Анною Ломакіною і говорила її віршами про жіночі почуття, а потім Інна жестовою мовою супроводжувала пісню «Я ніколи нікому тебе не віддам» у виконанні заслуженого артиста України Сергія Сулімовського. А пісню «Добрі люди» у жестовому виконанні подарували глядачам солістка колективу концертних виконавців обласного філармонійного центру Вікторія Олійник та солістка колективу «Сузір’я» Юлія Поляк.

У концерті до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який провели Інна та Ігор Василенки, його учасники продемонстрували свої таланти – кожен по-своєму. І кожен розкрив свій духовний світ, сповнений любові і прагнення до життя.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode