СЕРГІЮ ТЕРЕБУНУ ВРУЧЕНО ПРЕМІЮ ІМ. М.КОЦЮБИНСЬКОГО

2020.09.17_Kotsubynsky_Award

З лютого 2016 року заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун очолює обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм — нині один з найповажніших музично-видовищних осередків вітчизняної культури. Під керівництвом Сергія Теребуна було підготовлено і реалізовано кілька сотень тематичних концертних програм та творчих проєктів, кожний з яких є виразником окремого музичного стилю та жанру. У філармонійному центрі діють дев’ять творчих колективів, чотири з яких мають статус академічних. 

Зважаючи на значний особистий внесок Сергія Івановича у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини, у серпні цього року члени комісії з присудження обласної літературно-мистецької Премії ім. М.Коцюбинського визнали генерального директора — керівника художнього філармонійного центру Сергія Теребуна у числі лауреатів премії за 2020 рік у номінації «Музичне мистецтво».

Традиційно Премія ім. М.Коцюбинського вручається 17 вересня — в день народження Великого Сонцелюба. Премією, заснованою 1991 року, відзначаються найбільш високохудожні літературні, мистецькі і наукові досягнення, пов'язані з Чернігівщиною.

У день 156-ї річниці від дня народження письменника 17 вересня 2020 року громадськість області, діячі мистецтв, представники органів влади та місцевого самоврядування на чолі з головою обласної ради Ігорем Вдовенком і заступником голови облдержадміністрації Андрієм Подорваном поклали квіти до могли генія вітчизняної літератури на Болдиній горі у Чернігові.

Пізніше на подвір’ї садиби Коцюбинських відбулася церемонія вручення цьогорічної обласної літературно-мистецької Премії ім. М.Коцюбинського. Сергій Теребун отримав її з рук заступника голови ОДА Андрія Подорвана та першого заступника голови облради Валентина Мельничука. Говорячи про відзнаку, Сергій Іванович підкреслив: “Це не моя особисто нагорода — це нагорода нашого чудового колективу. Чернігівський обласний філармонійний центр є єдиним в Україні, який репрезентує всі жанри музичного і хореографічного мистецтва на високому художньому рівні. Свого часу Михайло Коцюбинський підтримував літературно-музичні вечори, де збиралася творча інтелігенція. Ми — продовжувачі цієї традиції. Тому я дуже вдячний за довіру і за підтримку колективу нашого філармонійного центру”. Численні друзі та колеги, присутні на церемонії, підтримали ці слова щирими оплесками.

Разом з Сергієм Теребуном премію отримали: у номінації «Поезія» - Ольга Батьковська; у номінації «Проза» - Віталій Божок; у номінації «Народознавство» - Катерина Лісовенко; у номінації «Театральне мистецтво» - Інна Сергієнко; у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» - Оксана Корнієнко.

Прес-центр обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode