Колективи

АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР "ФІЛАРМОНІЯ"

Створення у місті Чернігові у березні 1999 року симфонічного оркестру є яскравою ознакою відродження духовності в Україні. Академічний симфонічний оркестр „Філармонія” приділяє постійну увагу пропаганді української класичної музики виконуючи твори М.Лисенка, С.Борткевича, Д.Клебанова, М.Скорика, І.Карабиця, Є.Станковича та багатьох інших. Художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України МИКОЛА СУКАЧ.

АКАДЕМІЧНИЙ КАМЕРНИЙ ХОР ім. ДМИТРА БОРТНЯНСЬКОГО

Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського створений в 1996 році.
Фундатор та перший керівник колективу – заслужений діяч мистецтв України Любомир Мирославович БОДНАРУК (1938-2009). З 2010 року художнім керівником та головним диригентом хору став лауреат всеукраїнського фестивалю-конкурсу ІВАН БОГДАНОВ.

АКАДЕМІЧНИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ "СІВЕРСЬКІ КЛЕЙНОДИ"

Колектив ансамблю пісні і танцю „Сіверські клейноди” обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (м. Чернігів) почав своє існування у 2002 році. У 2008 р. рішенням Міністерства культури і туризму України колективу було надано статус академічного. В.о. художнього керівника та головний балетмейстер ансамблю пісні і танцю „Сіверські клейноди” АНДРІЙ ЛОЄВЕЦЬ.

АКАДЕМІЧНИЙ НАРОДНИЙ ХОР

Наша рідна чернігівська земля багата своєю історично-культурною спадщиною, яка має тисячолітню історію. Зачаровує, найпотаємніших струн серця торкається кришталево-дзвінка, задушевна, п'янка і ніжна українська пісня. В ній живе душа нашого народу... Чернігівський український народний хор створений у 1984 році. Художній керівник і головний диригент, заслужений діяч мистецтв України ВОЛОДИМИР КОЦУР.

ДУХОВИЙ ОРКЕСТР

Оркестр був створений у червні 1995 року. В програмі оркестру чільне місце займають як класичні твори так і твори сучасних композиторів. Окреме місце посідають українські народні мелодії в сучасних ритмах та фантазії американських сучасних композиторів. Художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України АНАТОЛІЙ ТКАЧУК.

КАПЕЛА БАНДУРИСТІВ ім. ОСТАПА ВЕРЕСАЯ

Капела бандуристів ім.Остапа Вересая створена у 2010 році. Капела за своїми можливостями може виконувати твори різні за жанром: від простої обробки народної пісні до складних за формою творів світової та вітчизняної класики, інструментальні твори, хорові твори а капела. Художній керівник та головний диригент, заслужена артистка України РАЇСА БОРЩ.

КОНЦЕРТНІ ВИКОНАВЦІ

Колектив концертних виконавців Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм має різноплановий та яскравий репертуар. Працює в різних жанрах виконання:
сольний спів, вокальний ансамбль, вокально-хореографічна композиція, театралізоване шоу. Має велику концертну практику, сповнений запальної енергії та завжди готовий до творчого експерименту.

ДЖАЗ-БЕНД "BISSQUIT"


​ДЖАЗ БЕНД "BissQuit" Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм був сформований відносно недавно, на початку 2016 року. Музиканти активно задіяні в програмах колективу концертних виконавців філармонійного центру в якості «стейдж-бенду», «живого» акомпанементу солістам естради.