ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ВШАНОВУВАЛИ У ЧЕРНІГІВСЬКОМУ ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО


Без них і не співається, і не танцюєься, бо недаремно кажуть: хліб усьому голова. Тому з особливою вдячністю і натхненням вітали працівників сільського господарства у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм 15 листопада 2017 року, напередодні їхнього професійного свята, що відзначатиметься у неділю. Привітати найкращих працівників галузі, що з’їхалися до Чернігова з усієї області, прибули голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч та голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко. Керівники області дякували аграріям за їхню невтомну працю, величезне терпіння, за розуміння відповідальності перед громадою області та всією країною. «Незважаючи на погодні умови, аграріями Чернігівщини намолочено на сьогоднішній день 2,7 мільйона тонн зернових. І цього року ми сподіваємося отримати не гірші результати», - зауважив Валерій Куліч у вітальному слові. Бурхливими оплесками зустріли учасники зібрання слова голови облдержадміністрації , який нагадав про рекорд минулого року – про зібрані 3 мільйони 720 тисяч тонн зернових. Отже планка на Чернігівщині взята висока. Подякувавши за самовіддану працю, яка є чинником лідируючих позицій області, Валерій Куліч запропонував аграріям Чернігівщини нову амбітну мету: невдовзі побити власний рекорд.

Керівники області нагородили почесними грамотами Чернігівської облдержадміністрації та Чернігівської обласної ради найуспішніших працівників як сільгосппідприємств, так і працівників сфери управління. Отримали відзнаки і цілі райони - переможці трудового суперництва: у зоні Полісся - Чернігівський, Менський і Коропський райони за перше, друге та третє місця відповідно, у зоні Лісостепу - Бахмацький, Таталаївський та Срібнянський райони. Дипломами переможців у різних номінаціях були нагороджені також успішні сільськогосподарські підприємства та лідери виробництва сільгосппродукції: у номінації «Золота нива Чернігівщини» перемогу здобуло ТОВ «Дружба-Нова», у номінації з промовистою назвою «Картопля – другий хліб українського народу» перемогло ТОВ «Овочева група» з Козелецького району, у номінації «Лідер з виробництва молока» - ТОВ «Агрофірма ім. Шевченка» Бахмацького району, «Лідер з виробництва м’яса » - ТОВ «Крок-УкрЗалізБуд» Носівського району, «Успішний фермер» - господарство «Білі роси» Коропського району.

У святковому концерті, який подарували шановним гостям артисти Чернігівського обласного філармонійного центру взяли участь солісти: заслужений артист України Сергій Сулімовський, лауреати міжнародних конкурсів Марина Коваленко, В’ячеслав Мацвійко, Олена Близнюк, Світлана Примак, Богдан Тонкошкурий, В’ячеслав Петрик, а також шоу-балет «Екватор» під керівництвом Віктора Войникова. Яскравими колоритними номерами потішив глядачів і академічний народний хор філармонійного центру, спонукаючи глядачів у залі співат разом з артистами знайомі українські пісні. Сам Маестро Володимир Коцур, художній керівник та головний диригент хору заслужений діяч мистецтв України, грав на баяні у складі музичної групи. Вели програму лауреати міжнародних конкурсів Дмитро Обєдніков та Інна Василенко.

Зарядившись гарним настроєм від мистецтва професійних чернігівських артистів, відчувши визнання своєї праці та увагу до проблем найважливішої галузі нашої економіки, аграрії Чернігівщини з новими силами вирушать у напружені трудові будні – боронити нашу країну на важливому хліборобському фронті.

Віра Лобановська

-----
Фоторепортаж Віктора Кошмала


QR-Code generated with LudwigQRCode