СІВЕРСЬКІ МУЗИЧНІ ВЕЧОРИ РОЗПОЧАЛИСЯ У ЧЕРНІГОВІ

СІВЕРСЬКІ МУЗИЧНІ ВЕЧОРИ (2018)

11 травня 2018 року відбулося довгоочікуване відкриття XVIII Міжнародного фестивалю класичної музики «Сіверські музичні вечори». Засновник та художній керівник фестивалю заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач привітав шанувальників музики у Чернігівському філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Він пояснив, що зміни, які відбулися у термінах проведення та програмі фестивалю, були спричинені позаплановим концертним туром очолюваного ним симфонічного оркестру «Філармонія» містами Іспанії та Португалії. Гастролі були надзвичайно успішними і, як зауважив диригент, «Реквієм» Вольфганга Моцарта, що прозвучить у цей перший фестивальний вечір, оркестр виконував 12 разів при постійних аншлагах.

Цього дня до Чернігова на відкриття фестивалю прибула Національна заслужена академічна капела України «Думка» під керівництвом Героя України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, народного артиста України, професора Євгена Савчука. Надзвичайно потужно і вражаюче звучав знаменитий «Реквієм» В.-А. Моцарта у виконанні майже 60 високопрофесійних вокалістів та Чернігівського симфонічного оркестру «Філармонія» під керівництвом диригента Миколи Сукача. Сольні вокальні партії виконували: заслужена артистка України Олена Нагорна, сопрано; Оксана Лобойко, меццо-сопрано; Анатолій Погрібний, тенор; заслужений артист України Ігор Воронка, бас.

А обіцяним музичним сюрпризом від Миколи Сукача стало виконання твору Чернігівського композитора-аматора Володимира Бондаренка на слова поетеси Наталії Волинець «Молитва за Україну». За диригентським пультом був сам автор Володимир Бондаренко.

Наступні музичні вечори порадують чернігівців та гостей міста не менш вражаючими програмами. Концерт фортепіанної музики від дивовижного піаніста Хьока Лі з Південної Кореї, який також виступатиме і як соліст разом з академічним симфонічним оркестром «Філармонія» (12 та 14.05.18); незвичайний вечір танго, присвячений аргентинському музиканту і композитору Астору П‘яццоллі за участі чудового баяніста - заслуженого артиста України В’ячеслава Самофалова та піаністки - лауреата міжнародних конкурсів Марії Віхляєвої (20.05.18); молодий талановитий скрипаль Давід Небель зі Швейцарії виступатиме з симфонічним оркестром «Філармонія» під керівництвом диригентів, заслужених діячів мистецтв України Миколи Сукача та Андрія Савчука (21.05.18); відомі піаністи, лауреати Міжнародного конкурсу ім. П.І. Чайковського Олег Полянський та Вадим Руденко гратимуть соло з оркестром «Філармонія» (25.05.18); закриття Фестивалю відбудеться двічі – у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм (31.05.18) та Національній філармонії України у Києві (2.06.18). У заключному вечорі разом з симфонічним оркестром «Філармонія» гратимуть солісти – піаніст з Одеси Єгор Єгоров та чернігівський кларнетист Антон Шадрін. XVIII Міжнародний фестиваль класичної музики «Сіверські музичні вечори» обіцяє яскраві і незабутні враження!

Віра Лобановська
-----
Фото - Віктор Кошмал


QR-Code generated with LudwigQRCode