ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ ОЗНАЙОМИВСЯ З РЕСТАВРАЦІЙНИМИ РОБОТАМИ У ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

2020.04.30

В рамках робочого візиту Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова на Чернігівщину, 30 квітня 2020 року посадовець відвідав низку об’єктів «Великого будівництва», у тому числі й ті, що фінансуються коштом Державного фонду регіонального розвитку.

Разом з головою Чернігівської ОДА Андрієм Прокопенком та іншими керівниками, очільник Мінрегіону ознайомився з ходом реставраційних робіт будівлі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Загальна кошторисна вартість проєкту складає понад 15 млн грн. Фінансування в 2020 році передбачає 6,4 млн грн (у тому числі ДФРР – 5,8 млн грн та місцевий бюджет – 0,6 млн грн).

Про хід виконаних робіт керівників поінформував генеральний директор головної культурно-мистецької установи області Сергій Теребун. За його словами, в рамках реалізації проєкту замінені на енергозберігаючі всі вікна і двері філармонійного центру. Це вже дозволяє заощадити витрати на опалення будівлі до 20%.

Друга черга проєкту передбачатиме облицювання цоколю, заміну системи водостоку, влаштування відмостків, відновлення декоративних деталей фасаду, ґрунтування та фарбування фасадів і таке інше. В результаті, пам’ятка архітектури місцевого значення буде не лише збережена, а й стане більш комфортною для працівників і відвідувачів філармонійного центру.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов особисто поцікавився ходом робіт та їхньою якістю. У супроводі голови ОДА Андрія Прокопенка та інших відповідальних осіб він здійснив екскурсію приміщеннями установи та поспілкувався з її співробітниками.
 
Як відомо, з 1 березня цього року в Чернігівській області, як і по всій країні, стартувала національна програма «Велике будівництво» — масштабна розбудова інфраструктури України.

Ця програма, ініційована Президентом України, передбачає забезпечення реалізації державної політики щодо економічного зростання та інвестиційної привабливості територій, покращення надання соціальних послуг тощо.

За словами Олексія Чернишова, програма «Велике будівництво» є важливим інструментом регіонального розвитку.
– Президентська програма «Велике будівництво» включає майже 380 об’єктів – школи, садочки, спортивні об’єкти, – зазначив Олексій Чернишов, який щотижня відвідує області для ознайомлення із ходом виконання робіт на об’єктах.

Загалом з Державного фонду регіонального розвитку Чернігівська область отримає 92,7 мільйона гривень. З них 54,5 мільйона гривень спрямують на об’єкти «Великого будівництва».

– У 2020 році на Чернігівщині в рамках «Великого будівництва» ми втілимо 15 проєктів – будівництво чи реконструкція 5 шкіл, 5 садочків та 5 спортивних об’єктів на суму 101 мільйон гривень. Більшу частину передбачено профінансувати з держбюджету – 68,5 мільйона гривень, решту – з місцевого, – повідомив голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко. – Підходили до визначення проєктів системно та відповідально, з урахуванням усіх ключових вимог та критеріїв. Серед об’єктів є збудовані з нуля, є й такі, що пройшли масштабну модернізацію. Головне, що всі вони слугуватимуть на користь нашим громадам.

За повідомленням Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


QR-Code generated with LudwigQRCode