СВЯТО ІВАНА КУПАЛА НА ГОЛУБИХ ОЗЕРАХ

Обряд святкування Івана Купала – старовинне і яскраве українське народне дійство. А купальська програма Академічного народного хору обласного філармонійного центру під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура – непересічне мистецьке явище. Побудована на народних традиціях, вона відображає саму сутність відзначення українцями літнього сонцестояння протягом століть.

11 липня 2020 року народний хор представив свою програму учасникам свята купальської традиції «Івана Купала на Голубих озерах» в одному з найбільш популярних місць відпочинку – у селі Олешня Ріпкинського району. Пізно увечері, після заходу сонця, артисти разом з гостями поринули у світ народних ритуалів, співу і танців. Купало і Марена, русалки, плетіння вінків, цілющий «живий вогонь» купальського вогнища, через який, за звичаєм, стрибають закохані – магія традиційних обрядів у програмі Академічного народного хору тісно переплелася з магією українського музичного і хореографічного мистецтва. Як і годиться, сонце-колесо спустилося з гори, завершивши цикл сонцевороту.

Після завершення театралізованого дійства, естрадну програму учасникам купальського свята подарували артисти колективу концертних виконавців філармонійного центру – Ольга Печко, Макс Пузан, Марина Коваленко, Олександр Лузан та Вікторія Олійник.

Прес-центр обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Відео - Олександр Довбенко



Фрагменти виступів концертних виконавців (аматорське відео):


QR-Code generated with LudwigQRCode