ДО ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

2020.10.13_Ukraine_Defender_Day

13 жовтня 2020 року, напередодні Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, на Красній площі Чернігова пройшли урочистості з нагоди свята. Участь у них взяли представники громади області, військові, родини загиблих героїв, представники органів влади та місцевого самоврядування, зокрема, голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко, голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, народний депутат України Антон Поляков.

Настоятель храму Святої Великомучениці Катерини протоієрей Роман Кіник відправив літію.

Учасники урочистостей поклали квіти до меморіальних стел загиблим Героям — учасникам АТО / ООС, Героям Небесної Сотні, пам’ятника воїнам, що загинули під час вигнання з міста нацистів у часи Другої світової війни.

Участь у заході до Дня захисника України взяли і артисти обласного філармонійного центру.

А артистка філармонійного центру Олена Белеванцева, мати Героя Володимира Близнюка, який загинув у вересні 2014 року у Станиці Луганській, сьогодні отримала нагороду до почесного звання «Захисник України – Герой Чернігова». Відповідно до рішення Чернігівської міської ради почесне звання «Захисник України – Герой Чернігова» присвоєне першим 11 чернігівцям, які загинули в АТО і які зробили вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Нагрудні знаки рідним загиблих сьогодні вручив заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

 

Прес-центр обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode