СВЯТО ЛЮДЕЙ НЕПОХИТНОЇ ВОЛІ Й НЕСКОРЕНОГО ДУХУ

13 жовтня 2021 року у Чернігові відбулися урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України — свята, що нагадує про традиції українського народу, символізує мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців і визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії. У сквері імені М. Попудренка зібралися керівники області та міста, народні депутати, представники громадськості, військові, родини загиблих на Сході України героїв. Участь у заході взяли і представники Чернігівського обласного філармонійного центру.

Пам’ять усіх, хто загинув, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

На знак поваги до патріотів були покладені квіти до меморіальних стел Героям Небесної Сотні й загиблим героям Чернігівщини — учасникам АТО/ООС, братської могили воїнів, полеглих восени 1943 року під час вигнання нацистських окупантів, пам’ятного знаку “Борцям за волю і незалежність України” та меморіалу на міському кладовищі “Яцево”.

— Саме на Покрову українці століттями дякували захисникам та вшановували пам'ять полеглих борців за свободу. На жаль, наша держава і сьогодні вимушена відстоювати своє право на незалежність. Ми маємо про це пам'ятати щохвилини. Дякую тим, хто сьогодні стоїть в обороні. Низько вклоняюся перед батьками загиблих захисників. Вони завжди з нами. Перед ними ми відповідальні,  — зазначив у своєму виступі голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус.

Із прийдешнім святом присутніх вітали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник голови облради Дмитро Блауш, командувач військ оперативного командування «ПІВНІЧ» Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Віктор Ніколюк.

За повідомленням Департаменту інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА


QR-Code generated with LudwigQRCode