ДУХОВИЙ ОРКЕСТР

ДУХОВИЙ ОРКЕСТР

Оркестр був створений 6 червня 1995 року у кількості 30 штатних одиниць. Артисти оркестру - професійні музиканти з вищою та середньо-спеціальною освітою. У 1998 році на Міжнародному фестивалі-конкурсі духових оркестрів виявив високу професійну майстерність і став лауреатом конкурсу.
 
За період з 1996 року напрацьовано більше 200 творів українських та зарубіжних композиторів. В програмі оркестру чільне місце займають як класичні твори (П.Чайковського, М.Лисенка, Р.Глієра, Ф.Шуберта, Л.Колодуба, Шарля Гуно, Джузеппе Верді, В.Моцарта, А.Хачатуряна, Й.Штрауса, М.Мусоргського, Н.Римського-Корсакова і ін.) так і твори сучасних композиторів. Окреме місце посідають українські народні мелодії в сучасних ритмах та фантазії американських сучасних композиторів. Оркестр завжди з успіхом виступає перед глядачами міста Чернігова. На замовлення виступає у районах та селах області. Також практикуються виїзди в населені пункти республіки Білорусь та Росії. Так у 2001 році оркестр був нагороджений Дипломом лауреата та пам'ятним знаком фестивалю за кращу концертну програму у місті Гомелі (Білорусь).
 
З оркестром співпрацюють солісти - інструменталісти: флейта, кларнет, труба, валторна, тромбон, туба. Віковий ценз оркестру від 18 до 60 років. Всі оркестрові групи укомплектовані згідно партитури на великий духовий оркестр, що дає можливість виконувати різножанрові твори як класичних так і сучасних композиторів.
Художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Анатолій Павлович ТКАЧУК.


QR-Code generated with LudwigQRCode