ЛАРИСА ДЕОРДІЄВА: “ФОРТЕПІАННА ТВОРЧІСТЬ ФРИДЕРИКА ШОПЕНА”

2019.05.26_Larysa_Deordieva

“Поезією вальсової стихії” називають музикознавці одну із сторін творчості Фридерика Шопена. Дійсно, саме великий польський композитор відкрив невичерпні можливості розвитку цього жанру.

“Фортепіанна творчість Фридерика Шопена” - таку назву має програма, яку представила чернігівському глядачеві солістка Національної філармонії України, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Лариса Деордієва в рамках проекту обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм “Фортепіанний абонемент” 26 травня 2019 року.

Лариса Деордієва — відома українська піаністка. В її репертуарі — ціла низка яскравих сольних концертних програм: “Вечір джазу”, “Вечір вальсу”, “Іспанські образи”, “Шопен і Ліст”, “Радість кохання”, “Музична феєрія води”...

Шопен посідає в творчості Лариси Деордієвої особливе місце. У програмі “Фортепіанна творчість Фридерика Шопена” вона акцентувала увагу саме на вальсах композитора. Критики зазначають, у Шопена вальс — сольна фортепіанна п’єса, в якій поетичне перетворення отримує саме ритм, саме рух, що кружляє. Часом це щось ковзне, невловиме, а часом це летючий вихор.

Програма “Фортепіанна творчість Фридерика Шопена” Лариси Деордієвої — велика і різноманітна. Піаністка з великою майстерністю розкрила перед глядачами, як вважається, найбільш інтимну сторінку творчості композитора. Недарма ж мистецтвознавці вважають саме вальси “ліричним щоденником Шопена”.

Виступ Лариси Деордієвої був останнім концертом в рамках творчих проектів обласного філармонійного центру “Камерний абонемент”, “Вокальний абонемент” і “Фортепіанний абонемент” сезону 2018-2019 років. Тож глядачі вже з нетерпінням чекають на новий сезон. Автор і ведучий цих проектів – заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта обіцяє, що він буде не менш цікавим. “Я зараз веду переговори з різними концертними організаціями по всій Україні – від Львова до Харкова, - зазначає пан Олег. – Але, підкреслю, в кожному творчому проекті ми будемо прагнути підтримати талановитих музикантів Чернігова. Це є принциповою позицією філармонійного центру – ми повинні цінувати музикантів, які формують наше культурне середовище!”

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode