ЗНАННЯ З ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПОТРІБНІ КОЖНОМУ

2024.04.12 такмед

Україна в стані війни. “Всі мають вміти надавати допомогу і самодопомогу та вдосконалювати свої знання і навички”, — кажуть бойові медики.

Саме тому колективи Чернігівського обласного філармонійного центру пройшли заняття з домедичної допомоги в умовах бойових дій. Провели їх фахівці 376-го окремого батальйону охорони та обслуговування регіонального управління Сил територіальної оборони “Північ”, що мають практичний досвід надання допомоги — в тому числі, на полі бою.

Під час занять вивчався склад необхідної кожному в нинішніх умовах аптечки, алгоритм MARCH, що використовується для встановлення пріоритетів і керування лікуванням поранених у тактичних і бойових ситуаціях: йдеться про способи зупинки кровотечі, управління дихальними шляхами, дихання, циркуляцію крові, підтримку температури тіла...

Працівники філармонійного центру отримали практичні навички користування турнікетами. Такі уроки можуть стати в нагоді кожному — і тому, що ворог часто б’є по цивільній інфраструктурі, і у випадку побутових надзвичайних ситуацій, коли, наприклад, при критичних кровотечах виникає потреба в негайному реагуванні в очікуванні невідкладної медичної допомоги.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode