МИСТЕЦЬКЕ СВЯТО НА РІЗДВО У ХРАМІ СВ. КАТЕРИНИ

2023.12.25 Різдво в Катеринці

25 грудня 2023 року, у день Різдва Христового, Чернігівський обласний філармонійний центр та Єдиний Мистецький Простір Чернігівщини, що діє під патронатом обласної військової адміністрації, влаштували справжнє мистецьке свято для прихожан храму Святої Катерини у Чернігові. Артисти подарували вірянам неймовірний різдвяний концерт, сповнений світла і щирого душевного тепла.

Основою дійства стала різдвяна концертна програма Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського під диригуванням Ігоря Найдьона. Разом з камерним хором і його солістами Єлизаветою Куценко, Ольгою Новик, Олесею Токарук, Наталією Губко, Андрієм Рекуном виступили солісти колективу концертних виконавців філармонійного центру заслужений артист України Сергій Сулімовський, Катерина Іващенко-Василяко, Анна і Даря Михневич, Марина Маккей, Яна Сидоренко, а також співак та режисер Євген Мацак і гітарист Артур Атрощенко.

Народні колядки, щедрівки – такі як «Ой, хто, хто Миколая любить» в обробці Ольги Токар, «Що то за предиво» в обробці Василя Барвінського, «Ой, там, за горою» в обробці Миколи Леонтовича, авторські твори, зокрема, «Різдво-коляда» Василя Жданкіна і Бориса-Ігоря Антонича, «Радіє земля» чи «Маріє» Оксани Тунік-Фриз і Євгена Мацака, «В Віфлеємі днесь» Віктора Коломійця, «Через поле широкеє» Тетяни Яшвілі – виконання цих шедеврів викликало не тільки захоплення майстерністю співаків, а й духовне піднесення вірян. А вінцем різдвяної програми став славетний «Щедрик».

Настоятель храму Святої Катерини, протоієрей Роман Кіник подякував митцям за виступ і сам виконав разом з ними та з прихожанами українську колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю!»


Провів захід Дмитро Мельниченко.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode