КОНЦЕРТНА ПРОГРАМА КАПЕЛИ БАНДУРИСТІВ ДО 210-РІЧЧЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

2024.03.09 КБ 210 Шевченко

Зоре моя вечірняя, зійди над горою,

Поговорим тихесенько в неволі з тобою...”

Зоре моя вечірняя” — ці рядки дали назву концертній програмі Капели бандуристів ім. О.Вересая, присвяченій 210-й річниці з дня народження Тараса Шевченка. Прем’єра програми колективу на чолі із заслуженою артисткою України Раїсою Борщ та заслуженим діячем мистецтв України Миколою Борщем відбулася 9 березня 2024 року.

Духовним батьком українства вважають Великого Кобзаря митці. В його творах відобразилося саме буття українського народу. У програмі “Зоре моя вечірняя” постали різні теми з шевченкового поетичного спадку — героїчна, історична, жіноча, побутова… “Вся творчість Великого Кобзаря — це послання своїм сучасникам і майбутнім поколінням українців. Ми знаходимо у віршах Тараса Шевченка його заповіти, які дають нам сили жити, боротися за право бути українцям: любити, шанувати свою мову, знати традиції, звичаї свого народу і боротися за своє право жити на своїй, Богом даній землі”, — кажуть артисти капели.

У програму “Зоре моя вечірняя” увійшли твори українських авторів, народні пісні на вірші Великого Кобзаря, композиції, присвячені Тарасові Шевченку, поетичні твори у виконанні артистів колективу. Тепло і трепетно прозвучали виступи солістів капели Лілії Козлової, Анастасії Сікалової, Вікторії Губки, Сергія Сидоренка, Дмитра Аксьона, Юлії Загурської. Провів концерт Сергій Сидоренко.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode