РАЇСА БОРЩ ПРЕЗЕНТУВАЛА ЗБІРКУ СВОЇХ ПОЕЗІЙ

2024.03.22 книга Раїси Борщ

22 березня 2024 року художня керівниця та головна диригентка Капели бандуристів імені Остапа Вересая, заслужена артистка України Раїса Борщ презентувала у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського свою книгу “Ніщо не віщувало нам війни”.

Збірка містить поезії, написані мисткинею після початку широкої війни Росії проти України. Коли ворожі літаки скидали бомби на Чернігів, Раїса Борщ взялася за перо. У віршованому слові вона віднаходила відраду тоді, коли Чернігів палав у вогні.  За словами пані Раїси, “з глибин її душі “вулканічною лавою” почали виливатися вірші, в яких ненависть до ворогів, жаль за безневинно вбитими, закатованими людьми, біль за загиблими за свою землю захисниками”. Прозвучали поетичні рядки у виконанні  авторки і її колег-артистів.

Музичні твори, присвячені, зокрема, героїзму українського народу, були виконані Капелою бандуристів, яку Раїса Борщ очолює разом зі своїм чоловіком, заслуженим працівником культури України Миколою Борщем.

Презентація збірки “Ніщо не віщувало нам війни” відбулася в рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції “Національний тиждень читання. Тиждень поезії”.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

за матеріалами музею-заповідника Михайла Коцюбинського


QR-Code generated with LudwigQRCode