ВЕСНА ІДЕ, КРАСУ НЕСЕ – РАЗОМ З КАПЕЛОЮ БАНДУРИСТІВ ІМЕНІ ОСТАПА ВЕРЕСАЯ

Весна іде, красу несе



Прихід весни капела бандуристів імені Остапа Вересая завжди зустрічає особливим концертом. 13 квітня 2018 року у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм весну вітали разом з улюбленими артистами і їх шанувальники. Керівники колективу, заслужена артистка України Раїса Борщ та заслужений працівник культури України Микола Борщ, підготували для глядачів світлу і зворушливу програму з поетичною назвою «Весна іде, красу несе». Концерт розпочався незвичайно: під музику «Рапсодії» Євгена Юцевича артистка балету Катерина Велика постала в образі Весни, тендітної, чарівної, жаданої. Вона дарувала глядачам первоцвіт – котики вербові, ніби надію на щастя, на мир та процвітання. І хоча це був 13-тий день місяця, Микола Борщ запевнив, що і це число може бути щасливим, як у нього.

Артисти справді зробили цей вечір теплим і незабутнім. Звісно, лунали пісні про кохання. Разом з артистами глядачі шаліли від неймовірного творіння Раїси Борщ та Дмитра Іванова «Весна шаліє над Десною», плакали під щемливу композицію Олександра Білаша та Дмитра Павличка «Явір і Яворина». Співчували дівчині й підспівували «Ой дівчино, шумить гай, кого любиш – забувай», раділи за чудову пару симпатичних рудих героїв, які щасливо знайшли одне одного у веселій композиції «Раз я їхав за снопами». Потужною силою виступили чоловіки повним складом із піснею «Ой там за лісочком», і запевнили, що козак не покине дівчину на догоду лихим людям. Артисти вели глядачів за собою у світ романтичних і глибоких почуттів, даруючи надію і натхнення. Світові хіти та твори українських авторів, у тому числі авторські твори Раїси та Миколи Борщ та їх майстерне аранжування у виконані прекрасних вокалістів та музикантів – чудові враження! Оваціями нагородила публіка і кульмінаційний номер – пісню «Кохана» (І. Поклад – І. Барах), якою Миколи Борщ звертається до своєї дружини.

Весняний настрій і нові надії дарували публіці лауреат Чернігівської обласної літературної премії імені Леоніда Глібова та Чернігівської обласної премії імені Михайла Коцюбинського капела бандуристів імені Остапа Вересая, художній керівник та головний диригент - заслужена артистка України Раїса Борщ, головний хормейстер - заслужений працівник культури України Микола Борщ. Солісти: Сергій Сидоренко, Лілія Козлова, Микола Борщ, Наталія Лагунець, Лідія Тарасенко, Василь Біжовець, Федір Безик, Дмитро Аксьон, а також артистка балету Катерина Велика. Хореографія Віктора Войникова. Ведучий Дмитро Обєдніков.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode