АРТИСТИ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ ДО ВСЕСВІТЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ

вишиванка_заставка
Лише 14 років тому, у 2006 році, студенти та викладачі Чернівецького національного університету провели одного травневого дня своєрідний флешмоб: вдягнули на заняття вишиванки. Ідея свята самобутнього національного вбрання набула популярності спочатку в Україні, а згодом і по всьому світу. Так з часом з’явився Всесвітній день вишиванки, що відзначається кожного третього четверга травня.

Вишиті сорочки та сукні недарма називають символом українства. Вишиванка – це символ родинної пам’яті всіх українців. Водночас це й символ любові у сім’ї.

Тож у 2020 році за рішенням оргкомітету Всесвітній день вишиванки присвячений українській родині і родоводу – з метою привернути увагу українців до того, що кожен наш рід є частиною кореня, з якого виростає Україна.

Разом з вишиванкою знаковим символом українства є й українська пісня. Традиційно до Всесвітнього дня вишиванки колективи Чернігівського обласного філармонійного центру представляють глядачам програми, в яких звучить глибинна велич народного мистецтва.

Нині ж через карантинні обмеження у Всесвітній день вишиванки артисти не мають можливості поспілкуватися з глядачем віч-на-віч. Але в цей святковий день українська пісня не змовкає! Філармонійний центр представляє глядачам фрагменти архівних записів своїх минулих виступів.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм








QR-Code generated with LudwigQRCode