ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

21 січня 2022 року в облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України — свята, що символізує знакову подію державотворення: у 1919 році, 103 роки тому, Українська Народна Республіка і Західно-Українська Народна Республіка об’єдналися в одну суверенну державу. Того ж дня, роком раніше, Четвертим Універсалом Української Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки.

— Скільки б ворог не брязкав зброєю, якщо нація єдина — їй нічого не страшно. Якщо країна цілісна зсередини — завжди буде й зовнішня підтримка. Сьогодні усвідомлення важливості цілісності як ніколи на часі. Ми нездоланні доти, доки разом! З Днем Соборності України! — звернувся до учасників зібрання голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус.

Присутніх привітали також заступник голови обласної ради Дмитро Блауш та представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко. З нагоди Дня Соборності визначним жителям області вручили державні нагороди та почесні відзнаки.

Мистецьким подарунком до свята для учасників урочистостей став виступ Капели бандуристів ім. О.Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент — заслужена артистка України Раїса Борщ). До речі, колективу сьогодні виповнилося 12 років.

На знак шани і пам’яті про подвиг усіх, хто ціною життя століттями виборював соборну і незалежну Українську державу та тих, хто боронить її сьогодні, кошики з квітами поклали до пам’ятного знаку “Борцям за волю та незалежність України”, меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС і Героям Небесної Сотні та пам’ятника Тарасові Шевченку. У церемонії покладання взяли участь представники обласного філармонійного центру.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА


QR-Code generated with LudwigQRCode