МОЦАРТ І БЕТХОВЕН У НОВІЙ ПРОГРАМІ ОРКЕСТРУ “ФІЛАРМОНІЯ”

IMG_4576

Два визначних твори великих композиторів прозвучали 9 лютого 2024 року у новій програмі Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача. Музика Моцарта і Бетховена полонила душі глядачів, які зібралися цього вечора у концертній залі Чернігівського обласного філармонійного центру.

У першому відділені прозвучав Концерт для фортепіано з оркестром №24 до мінор Вольфганга Амадея Моцарта (солістка — Ольга Шадріна). Цей концерт вважається одним з найдосконаліших творів австрійського композитора. Глибина і емоційність, заглиблення у почуття і драматизм внутрішнього протистояння — ці риси твору підкреслюють мистецтвознавці, відзначаючи, разом з тим, віртуозність емоційного діалогу між солістом і оркестром. Оркестр “Філармонія” занурив слухачів в ту атмосферу, яку Моцарт створив у своєму шедеврі.

Розмах і енергія — ці особливості, на думку музикознавців, характерні для  Симфонії №2 ре мажор Людвіга ван Бетховена. Симфонія прозвучала у другому відділені концертної програми. Твір побудований на контрасті ліричних роздумів і життєрадісних емоцій. Для свого часу друга симфонія Бетховена була твором надзвичайним. У виконанні Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” Симфонія №2 прозвучала сповнена могутнього духу і глибинного драматизму.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode