“СІВЕРСЬКІ КЛЕЙНОДИ”: “УКРАЇНА — ЦЕ МИ”

2024.02.16 СК День єдності

Дню єдності українського народу присвятили свою концертну програму артисти Академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” на чолі з Андрієм Лоєвцем. 16 лютого 2024 року проєкт “Україна — це ми” був презентований на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру.

У 2022-му запровадження Дня єдності українського народу мало показати світу єдність українців на тлі військової загрози, посилити консолідацію суспільства, зміцнити його стійкість. Єдність — вимога до українства і після двох років війни.

“Які б ми не були різні, всіх нас об’єднує наша Україна. Бо ми – це Україна”, – підкреслюють клейнодівці. Програма “Україна — це ми”, в свою чергу, поєднала хореографічні, вокальні, інструментальні традиції різних регіонів держави. Значну її частину склали твори, що яскраво презентують традиційну музику Сіверщини. У проєкті були представлені як оригінальні авторські композиції, так і обробки народних творів, виконані у співзвучності з сучасними тенденціями в мистецтві — “Веселі, брате, часи настали”, “Синєє моречко”, “Буковинські награвання”, “Сіверські витребеньки”, “Ішла баба...”, “Мазури”, “Чорноморець”... Разом з ансамблем програму представила солістка філармонійного центру Світлана Примак.

Глядачі щирими оплесками дякували артистам за яскравий концерт.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode