8 ТРАВНЯ - БІЛЯ МЕМОРІАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ «ЖЕРТВАМ НАЦИЗМУ»

2024.05.08

Сьогодні, 8 травня, Україна разом з усім цивілізованим світом відзначає не тільки перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років, а, в першу чергу, вшановує пам'ять всіх борців з цим злом та жертв війни. Переосмислення значимих дат та виокремлення правильних акцентів зараз є неабияк актуальним. Зараз, коли Україна переживає ще одну потужну хвилю нацизму та тероризму.

 

Загальнонаціональна хвилина мовчання сьогодні зібрала громаду Чернігівщини в урочищі «Подусівка», де в часи Другої світової було розстріляно та закатовано близько 15000 мирних жителів. Різних за статтю, віком, національністю. Вони поховані  на цьому місці в 11-ти братських могилах.

 

У пам'ять про загиблих заупокійну літію відправив настоятель храму святих мучеників князя Михаїла і його боярина Федора Чернігівської єпархії Православної Церкви України отець Олег.

 

Участь у заході взяли, зокрема, заступник голови ОДА Іван Ващенко, перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш, представник Українського інституту національної пам'яті у Чернігівській області Сергій Бутко. До вшанування долучилися і представники Чернігівського обласного філармонійного центру.

 

Зібрання поклало квіти до Меморіалу жертвам нацизму та Пам’ятного знаку жертвам геноциду ромів.

 

За повідомленням Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації


QR-Code generated with LudwigQRCode